

Ini satu lagi resipi orang Kelantan, ketupat sotong.
Rajin pulak aku masak hari ni. Perasan…
Yang ni susah nak dapat, tapi memasaknya senang.Rebus atau bakar je.Pasti terangkat………
Advertisements
berkongsi cerita suka duka
02 Oct 2007 8 Comments
Yang ni susah nak dapat, tapi memasaknya senang.Rebus atau bakar je.Pasti terangkat………
Oct 02, 2007 @ 12:28:00
Cikgu,
gambar no.1 tuh org Kelate panggil ” Lawaar “, kena pakai ikan hok betul betul fresh kalu dok bau hanyir. Makanan orang tepi laut. Biasanya ikan tamban dih ?
Siapa kata org Jepun jah makan ikan mentah ?
Gambar no. 2, ketupat sotong .. emmm .. too common.
Gambar no.3 tuh org panggil ” Udae Ketock “. Mahal weh ! Jarang ada sebab orang jarang nak beli. Sor lagi memang jarang lah udang nih. Tapi kalu amik isi dia buat sambal tumis Kelate memang sedap. Isi dia kental sket, tak mcm udang biasa. Tapi kena yang besar lah baru sedap ….
Oct 02, 2007 @ 13:06:00
Betul, betul. Markah penuh.
Oct 02, 2007 @ 14:45:00
Why Che Sue???? Why????
Oct 03, 2007 @ 01:24:00
Ambo xreti namo2 makane nih, ambo reti pu’ak mulut, sedap gak..jeliro..
Tu jah ambo gak..
Oct 04, 2007 @ 03:13:00
Mujurlah serunding dah sampai..
dapat mengubat hati yang terguris..
huhuhu..
Oct 04, 2007 @ 05:17:00
gulp…lawanyo lawar tu…whyy…whyy che suu…huhuhu
Oct 04, 2007 @ 22:20:00
isk isk
soob sobb soobbbb
uwaaaaaaaa!!!
WHY che suuuu!! why!!
hahaa
Oct 05, 2007 @ 00:37:00
Semua orang tanya soalan yang sama. Why Je,Hail,Nor? Why?