Stok Makanan

Time takdak makanan,
kamera-kamera ni boleh digoreng,
direbus atau digulai untuk mengalas perut..
.
Ini koleksi terkini yang baru dibeli minggu lepas.
Boss besar yang berkenan sangat..beli je lah
.
Kamera ni pulak sepupu suami bagi.
Dia beli tapi tak pandai nak guna.
Dia tahu suami memang minat kamera. So, dia bagi je…free.
Tenkiu..tenkiu
.

Yang ni pulak kakak saya punya. Dia suruh suami tolong tengok sebab dah lama tak guna. Kami dah bagi balik ngan kakak tapi dia suruh guna je.Tak minat guna kamera yg kena adjust2 ni kot. Gambar cantik ni wei …

.

Ini pulak kesayangan hamba. Walaupun kamera digital ni gambarnya tak secantik kamera-kamera di atas, tapi saya sukaa… kecik, tak payah adjust2. SSenang nak masukkan dlm handbeg hamba yg sentiasa sarat dan berat mcm batu tu… Sebenarnya ini hadiah masa masukkan astro beberapa tahun lepas. Tenkiu… Sebab kamera ni le gambar-gambar dalam blog saya ni banyak yang blur…

.

Ini pulak hadiah dari Senheng masa beli apa tak ingat. Lama dulu tapi masih baru sebab tak pernah guna seumur hidup. So, tak tahulah rupa gambarnye.. Macam kamera mainan je

.

Ini koleksi saya yang paling lama.
Saya beli sebelum kawin lagi.
Dah berbelas tahun usianya.
Sekarang ni dah jarang guna.
Malas …sebab nak kena beli kodak,
nak kena cuci pulak…. Simpan je la.

10 Comments (+add yours?)

  1. Jie
    Dec 24, 2007 @ 12:50:00

    owh..banyaknya..canggih²..kakjie kamera ciput je..itu pun puas bergambar

    Reply

  2. cikgu panji
    Dec 24, 2007 @ 13:02:00

    Tak suka nak bawak dan guna yg besar2 tu.Kekadang guna h.phone je.Kalau blur sangat,delete.Hehehe

    Reply

  3. hafzan
    Dec 24, 2007 @ 19:48:00

    nak gambar waris waros ngan saudara mara!!!!!!!!!!

    Reply

  4. yginsaf
    Dec 24, 2007 @ 23:06:00

    gambar kamera canon eos yang baru dibeli minggu lepas itu yg Boss besar yang berkenan sangat tu model apa yek? 40d ker 400d ker?

    mungkin boss besar dgn me boleh jadi kawan baik.. ehehe

    Reply

  5. Athren Daya Resources
    Dec 25, 2007 @ 02:37:00

    watpe banyok gile kmera nih cikpanji???huhu…memang hok stok makanang nih…

    Reply

  6. DUNIABUDIN
    Dec 25, 2007 @ 06:08:00

    selama bertahun-tahun suatu masa dulu saya pergi mana-mana bawak kamera. Macam tak puas kalau tertinggal kamera. sampaikan gambar kucing tengah buat kerjapun saya ambil. Tapi sekarang minat tu dah kurang walaupun kamera masih ada. Sekarang minat tu diambilalih oleh anak saya. Gambar-gambar yang dia ambil lebih canggih. Sebab kekawan dia ramai profesional fotografer. Ini sebenarnya minat yang baik. Dan boleh cari makan. terutama musim orang kawain.

    Reply

  7. mama ranggie
    Dec 26, 2007 @ 05:08:00

    amboi manyak ke koleksi…

    kalo ado yg nak sedekahkan nanti,bagilah mama satu…

    hehehehe…

    Reply

  8. zouls a.k.a pokcik
    Jan 01, 2008 @ 00:31:00

    Salam from new customer…

    Mak oiii banyaknya kamera…bak sini satu, kalau tak nak bagi sati bagi 3 pun tak aper…he!he!he!

    I have one…chap Olympus. 1st generation punya kamera digital…1.3mp ajer! masih ‘idup’ lagi tapi bateri dah ‘out’…dok dlm laci ajer! skrg guna handphone punya camera…senang bawak,senang guna dan boleh buat call member2…kuang! kuang! kuang!

    Reply

  9. Hail Afiq
    Jan 03, 2008 @ 07:24:00

    hoh…hok bawoh skali tu ado lagi…lamo doh tu…

    Reply

  10. cikgu panji
    Jan 03, 2008 @ 09:35:00

    Tuan dia bukan ganah,elok lagi. hehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: