Tak Tertelan

Uwa….tiap hari terpaksa menelan ubat-ubat ini. Jemu yang amat.
Walaupun bersaiz kecil molek tapi sangat tidak seronok untuk menelannya.
Tiap-tiap hari wei….tiap-tiap hari sejak + – setahun yang lalu!!!!
Kenapa ubat-ubat ini tidak diletakkan perisa yang sedap-sedap?
Dari dulu sampai sekarang, asal ubat je mesti pahit.
Calcium lactate,thyroxine, calcitriol
Stok untuk sebulan.
Rasanya dalam laci saya, ada lagi sebanyak ini.
Sssst…. kadang-kadang saya terponteng makan ubat-ubat ini
terutamanya semasa saya tidak perlu hadir ke sekolah seperti cuti-cuti begini.
Bila terasa lain macam saja, cepat-cepat le saya makan ubat. hehehe
Walau apa pun, dalam handbag saya sentiasa ada bekalan ini.

5 Comments (+add yours?)

  1. Anonymous
    Nov 24, 2008 @ 14:46:00

    Ada problem thyroid ke? kena rajin makan ubat and check jaga/monitor side effect dia spt ‘kenaleng’and nyetok karong.
    msf

    Reply

  2. CIKGU PANJI
    Nov 24, 2008 @ 14:58:00

    dah operate.jika tidak ditelan ubat2 ini memang kenaleng dan nyetok.

    Reply

  3. echah_syed
    Nov 25, 2008 @ 07:36:00

    lorr byknyer ubat yang oii😦

    combi mkn supplement jer primrose oil,multivit & calcium🙂

    tu pun kdg ponteng huhu..😦

    Reply

  4. cikgu panji
    Nov 25, 2008 @ 08:28:00

    combi, patut le gebu. mkn primrose oil…hehehe

    Reply

  5. Ira
    Nov 25, 2008 @ 10:16:00

    CP, banyaknya ubat. CP kena tyhroid ke? Makanlah ubat tu..telan walaupun pahit. Actually, makcik husband Ira pun kena tyhroid…tapi alhamdulillah okay dah. Apa pun, Ira doakan moga CP sentiasa di bwh lindungan-Nya

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: