Lagi Cerita Budak Darjah Satu

Ain : Ummi, masa ustazah nak keluar dari kelas, kita cakap Syukran laki ya ustazah.
Kalau ustaz nak keluar, kita cakap Syukran laka ya ustaz.
Ustazah tu perempun, kenapa mesti cakap laki? Laki tu kan orang laki.
Ummi :Laki tu perkataan dalam bahasa arab. Bukan bahasa melayu yang bermaksud orang lelaki.
Ain : Betul le ummi. Laki tu orang lelaki. Ustazah tu perempuan. Mana boleh guna laki.
Ummi :
Bukannn…..@#$%^&*((!!

10 Comments (+add yours?)

  1. Intan Rosnitta
    Jan 23, 2009 @ 06:49:00

    Bijak Ain!
    Auntie pun sokong Ain…

    Hihi

    πŸ˜›

    Reply

  2. zairaza
    Jan 23, 2009 @ 07:35:00

    hahaha lawak2.

    Reply

  3. Bint Lazim
    Jan 23, 2009 @ 07:35:00

    hahaha lawak2.

    Reply

  4. Abang Long
    Jan 23, 2009 @ 20:45:00

    LUKU … kalau masih tak faham …hahaha

    Reply

  5. cikgu panji
    Jan 23, 2009 @ 23:56:00

    intan,
    macam2 cerita dia bila balik dari sekolah.hari kedua sek dibuka baru2 ni saya ada letakkan fail utk dihantar kpd ckgu dalam beg plastik sbb masa tu hujan.bila balik dari sek, dia tanya: ummi marah tak, ain bagi plastik tu pada kawan ain sbb dia kencing, habis baju basah.cikgu bagi baju lain.jadi, mcmana dia nak bawa balik baju, kain basah tu.ain pun bagi plastik ummi kat dia.

    nor,
    kadang2 mulut dia mengalahkan org tua.dan dia selalu jealous ngan c. su.Kalau gi kedai, c su beli 2 barang, seboleh2nya dia pun nak 2 barang. kalau c su sembang panjang ngan ayah su, mula le dia cakap: abah ni keccek ngan ummi sokmo,ngan ain tak keccek.Eeeee

    Reply

  6. cikgu panji
    Jan 23, 2009 @ 23:58:00

    ab long,
    memang nak kena luku.hehehe

    Reply

  7. echah_syed
    Jan 25, 2009 @ 01:55:00

    ni mesti ikut gen ma dia bebel non stop :p

    bakal pendidik gak ni..πŸ™‚

    Reply

  8. arsaili
    Jan 25, 2009 @ 09:09:00

    salam…lawaknya ain…sungguh bijak….moga berjaya cam ummi dan abah dia

    Reply

  9. cikgu panji
    Jan 25, 2009 @ 11:39:00

    combi,
    kita tak byk mulut le…hehehe

    arsaili,
    berjaya mcm uncle arsaili baru betul.

    Reply

  10. echah_syed
    Jan 26, 2009 @ 06:07:00

    CP >> betol..kalo tidak ko mesti pemes giler masuk dlm guiness book of record!

    atau pun jd tontonan dlm youtube ekeke :p

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: