Kreatif???

Petang kelmarin, cp dan ain mengangkut sepupu dan anak-anaknya ke pantai ini. Minum-minum dan makan-makan sambil melihat orang memancing dan sekali sekala boat nelayan pulang/keluar ke laut. Nikmat….Pagi tadi, Ain menghulurkan bungkusan ini. Katanya: Untuk Ummi dan terus naik ke atas meninggalkan saya yang tengah memasak di dapur. Dalam hati, mesti dibungkusnya permainan atau alat-alat tulis miliknya untuk dijadikan hadiah sempena mother’s day. Kak Iqah pun selalu menerima nasib seperti itu.


Lepas memasak, saya pun buka bungkusan tersebut. Sedikit tersasar kerana isinya adalah cenderahati aka sisa yang abahnya dapat semasa dinner bersama pelajar-pelajar Kolej Polytech Mara 2 malam lepas. kwang….kwang….kwang…….. Ain!!!! Walau apa pun, saya menghargainya.

16 Comments (+add yours?)

  1. arsaili
    May 10, 2009 @ 08:16:00

    salam.. terharu plak tengok ain…bersungguh..semoga menjadi anak yg solehah…ingatan tu yg lebih bermakna kan….selamat hari ibu moga di rahmati ALLAH selalu

    Reply

  2. cikgu panji
    May 10, 2009 @ 11:45:00

    arsaili,
    harga tak kisah. yg penting ingatan. dan semoga ingatan ini tidak hanya pada hari ini.

    Reply

  3. TokNabe
    May 10, 2009 @ 13:53:00

    Perihatin dan penuh kasih sayang. Selamat Hari Ibu.

    Reply

  4. cikgu panji
    May 10, 2009 @ 13:56:00

    toknabe,
    begitulah akal kanak-kanak darjah satu, umur 7th.
    t kasih.

    Reply

  5. hafzan lazim
    May 10, 2009 @ 20:44:00

    kreativ molek Ain. Tok budjet hadiah dia gapo. hahahah

    Reply

  6. HAFIZ
    May 11, 2009 @ 01:58:00

    selamat hari ibu cikgu….semoga di murahkan rezi dan dilindungi darinya….amin

    Reply

  7. yellow
    May 11, 2009 @ 02:17:00

    selamat hari ibu…..

    Reply

  8. azlanlin
    May 11, 2009 @ 07:11:00

    Kasih anak pada ibu akan berpanjangan tatkala ibu menyayangi anak-anaknya sepenuh hati dan tidak dibeza-bezakan.

    Cara menghargai menjadi tumpuan dan apa yang diberi bukan ukuran.

    :: SELAMAT HARI IBU ::

    Reply

  9. cikgu panji
    May 11, 2009 @ 07:33:00

    je,
    ore german segar ke? lama tak chatting.

    Reply

  10. cikgu panji
    May 11, 2009 @ 07:34:00

    hafiz,
    t kasih. begitulah hendaknya.

    Reply

  11. cikgu panji
    May 11, 2009 @ 07:36:00

    yellow,
    selamat hari ibu. 2 hail sihat ke?

    Reply

  12. cikgu panji
    May 11, 2009 @ 07:37:00

    azlanlin,
    memang tepat sekali. apa yg diberi bukan ukuran.
    t kasih.

    Reply

  13. echah_syed
    May 13, 2009 @ 10:32:00

    hadiah utk bakal mak mertua takde ker??

    tanyakan kat ain jap.. :p

    Reply

  14. cikgu panji
    May 13, 2009 @ 11:57:00

    combi,
    kahkahkah……
    ain cakap: mak mertua tu apa?

    Reply

  15. Zana S
    May 19, 2009 @ 15:40:00

    hehe..ada juga ingatan tulus ikhlas dr anak.. kalau zana.. dah bahagia gila rasanya..😀

    wpun balen adiah. ekekeke

    Reply

  16. cikgu panji
    May 20, 2009 @ 08:07:25

    zana s,
    lucu pun ada. org lain susah2 fikir nak beli hadiah apa. dia pulak senanggg je kitar semula barang orang.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: