PESKO SMK Panji

Hari ini sehari suntuk warga SMK Panji berpesta. Bukan pesta tari menari tapi pesta ko kurikulum. Acara dimulakan dengan Senamrobik. Seterusnya persembahan silat, pertunjukan memadam kebakaran, pameran, jualan dan persembahan pelajar. Disamping itu diadakan juga beberapa pertandingan iaitu pertandingan mendirikan khemah, memasak ala hutan, kawad kaki dan mencari harta karun. Antara menu yang terhidang untuk diadili tengahari tadi ialah nasi yang dimasak dalam buluh, sayur yang dimasak dalam tempurung, lawa, ikan bakar dan sebagainya.


Siap terhidang.
Walaupun di dalam daun, buluh dan tempurung tapi aromanya sungguh menyelerakan.

7 Comments (+add yours?)

  1. cikgu_math
    Jul 01, 2009 @ 13:52:00

    nampak sedap je ikan bakar dengan sambal belacan tu..
    …silalah ke blog CM ada benda untuk CP.sudi-sudikanlah yerr!

    Reply

  2. echah_syed
    Jul 01, 2009 @ 15:43:47

    bila nmpk makanan ni teringat kat huby sbb dia selalu bawa student gi BIG..so ni ler makanan dorang🙂

    nmpk mcm sedap..!

    Reply

  3. cikgu panji
    Jul 01, 2009 @ 23:53:46

    cikgu_math,
    masa tengah bakar tu memang semerbak baunya.dah kenyang pun rasa lapar.

    Reply

  4. cikgu panji
    Jul 01, 2009 @ 23:55:42

    combi,
    makan ramai2, memang sedapnya berganda.

    Reply

  5. Nadia Yuna
    Jul 03, 2009 @ 11:22:52

    Sedapnya tengok makanan neh. hehe. mcm terbau2 je aroma daun pisang tu =)

    Reply

  6. cikgu panji
    Jul 05, 2009 @ 08:01:17

    nadia,
    lepas ni pergi cari daun pisang….utk bakar ikan.hehehe

    Reply

  7. kiyo
    May 01, 2011 @ 13:05:39

    >cikgu2…bakpo la rumoh kuning sokmo bulih no gubab…..pelik bin heran…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: