Kita Senasib

Cerita tertunda.

Masa kalut2 “father’s day” baru-baru ni, suami saya bawak anak-anak muridnya 5 hari ke Langkawi. Dalam tempuh tersebut, saya ada terdengar anak dara kat rumah ni bercakap melalui telefon dgn abahnya dan ucap happy father’s day. Dalam hati, ingat jugak si kecik ni.

Masa abahnya balik, sebaik sahaja masuk ke rumah di pagi-pagi buta hari tu, si kecil ni ambil epal di bawah dan terus bagi kepada abahnya sambil ucap happy father’s day. Hehehe. Sebenarnya epal ni adalah antara pemberian anak murid saya sempena Hari Guru yang diraikan beberapa hari sebelum tu. Sekali lagi hadiah “kitar semula” Adil? Baca sini


7 Comments (+add yours?)

  1. echah_syed
    Jul 03, 2009 @ 16:17:43

    anak sape ler nih..mmg pandai berjimat🙂

    untung sape buat menantu..😀

    Reply

  2. cikgu panji
    Jul 05, 2009 @ 08:03:23

    combi,
    jimat ke, kedekut?
    esok2, mertua pun asyik dpt barang kitar semula je. hehehe

    Reply

  3. Kujie
    Jul 05, 2009 @ 12:32:46

    anak pompuan mmg manje over2 dgn abah

    Reply

  4. cikgu panji
    Jul 07, 2009 @ 13:05:33

    kujie,
    maknya garang kot? hehehe

    Reply

  5. Kak Long
    Jul 08, 2009 @ 12:27:46

    Cikgu panji,
    bagus, bagus!kreatif dan beriman betul anak dara CP tu sebab dapat mengelakkan pembaziran….

    Reply

  6. kuIna LadyInRed
    Jul 09, 2009 @ 04:09:58

    adiah kitar semula… orait gak tu! bijak & jimat belanja!

    Reply

  7. CIKGU PANJI
    Jul 10, 2009 @ 13:40:23

    kak long,
    nak tergelak pun ada.main capai je apa yang ada.

    kuina ladyInRed,
    memang nasib kami… asyik terima hadiah kitar semula je.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: