Alahai…

Hehehe…. buat-buat gelak. Banyak kerja sekolah yang belum beres. Tak berapa boleh untuk bersenang-senang apatah lagi utk bersuka ria. Walaupun sekarang kami anak-beranak berada di Kuala Lumpur…… uwaa.

Lebih menghambarkan kunjungan kali ini adalah kerana tersilap tempah hotel. Inilah padahnya hanya membuat tempahan beberapa minit sebelum bertolak.Masa nak check in jam 2.00 ptg tadi, disuruh tunggu lagi 20 minit dengan alasan bilik belum kemas. Beberapa minit menunggu, kami diberi kunci. Sampai di bilik di tingkat 14 itu, adik cleaner baru nak mula mengemas. Panasnya hati….. Nasib baik adik cleaner tu baik hati, kesiankan kami anak beranak yg masing-masing keletihan. Masa dia membersih bilik air, dijemputnya kita masuk berehat di katil.

Sebenarnya hotel dan biliknya ok, cuma terletak di kawasan yang agak menakutkan. Ramainya orang asing berniaga di sekitar hotel ini. Sebenarnya masa nak buat tempahan, tengok dekat dgn Hentian Putera ( The Mall sebenarnya…hehehe ), dekat dgn Jln TAR, ada swimming pool, bilik pun lawa, ok beres. Sampai-sampai tadi, oh oh oh kat sini rupanya…kurus semangat.

Tadi letih sangat, masuk bilik terus baring. Takde mood nak ambik pic bilik ni. Dan sekarang, dah jadi macam tongkang pecah, tak lawa nak ambik gambar.

Petang tadi hujan. Jadi tak boleh nak berendam di kolam walaupun dah janji dgn Ain. Dan sekarang ni dia tengah merajuk. Sampai tak nak keluar makan. Hehehe

8 Comments (+add yours?)

  1. TokNabe
    Aug 14, 2009 @ 13:40:47

    Jauh berjalan.. jangan lupa elakkan tempat2 tumpuan orang ramai.

    Reply

  2. CIKGU PANJI
    Aug 14, 2009 @ 14:53:23

    tok,
    sebenarnya risau jugak tapi krn nak mrnghadiri majlis konvo adik ipar, gagahkan jugak…

    Reply

  3. Kujie
    Aug 15, 2009 @ 10:00:27

    ooo…konvo..ingat ke turun Kl nk shopping….kawan2 sy dr Brunei dan dua tiga orang dari Sabah tu , selalu family dia org turun Kl beli belah kat TAR..siap tempah hotel area TAR juga..senang nk ulang alik usung beg..isshhh

    Reply

  4. Kak Long
    Aug 15, 2009 @ 16:04:26

    Salam Cikgu Panji,
    Selamat menghadiri konvo. Di PWTC ke?
    Semoga semuanya berjalan lancar dan jaga diri dan keluarga….

    Reply

  5. adanz
    Aug 16, 2009 @ 04:34:22

    hotel putra ko? ish musim ni kene byk berhati2 la, mask sentiasa pakai

    Reply

  6. cikgu panji
    Aug 16, 2009 @ 12:06:25

    kujie,
    takut nak keluar tem yg sesak. byk memerap dlm bilik je

    k long,
    kat ukm. ronda gerai konvo tak sampai 15 minit.

    adanz,
    bukan hotel tu. memang pakai mask.tapi tak selesa, panas sampai berpeluh2 hidung. hehehe

    Reply

  7. echah_syed
    Aug 17, 2009 @ 06:58:26

    combi pun pernah gak kena mcm gini.kat labuan dulu-dulu time melawat precious masa dia sekolah kat sana.

    1st time jejak labuan.nmpk hotel tu dlm pamplet kat jetty feri.masa kat lobby tu dah rasa lain jek.bila dah bayar masuk jer dlm bilik adehhh..!

    ekon tak kuat.bilik air berbau lagi.so huby kuar gi carik hotel lain.kami tak minta pun balik duit tu sbb mmg prosedur gitu kalo takmoh bole pindah bilik jer tak bole dpt duit semula.

    mmg serik betul..skrg takpe bayar lebih sket asal selesa.

    ………..

    hotel yg ko duduk tu tak teruk mana tp sbb ko dah biasa dok hotel berbintang-bintang so mmg ler rasa hotel tu teruk betul :p

    pengalaman diri sendiri ^_^

    Reply

  8. cikgu panji
    Aug 17, 2009 @ 08:06:24

    combi,
    biasanya saya duduk hotel biasa2 je, bukan le yg berbintang-bintang-bintang. tapi sebelum ni kalau kita sampai je lebih kurng pukul 12, takde le diorang berkira nak kena tunggu jugak pukul 2 ptg. yg ni dah pukul 2 lebih pun tak boleh check in lagi. geram le makcik…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: