Patut ke?

acapkali……

Hello…Puan, saya dari Syarikat….. bla bla

Hello…..Puan dijemput untuk menghadiri …….percuma….. bla bla

Hello…..Saya sedang membuat kajian mengenai…… mula-mula kajian, lepas tu menjual itu, ini

Hello….Ini Puan…….ke? Puan ada pakai kad kredit ke?……. bla bla

Masalahnya bila mereka dah mula bercakap, sangat panjang lebar dan kadang-kadang sangat sukar untuk berhenti. Sangat tidak suka dengan promosi melalui telefon begini.
Dan sebab itulah saya teramat jarang menjawab telefon dari orang yang tidak dikenali. Pendekata kalau tiada nama yang terpapar di skrin telefon, tak berangkat le telefon tu. Sorry…..

Masih sakit kaki. Dah tiga kali berurut dgn dua orang tukang urut.Tapi masih tak OK.

5 Comments (+add yours?)

  1. Kak Zue
    Aug 27, 2009 @ 05:58:08

    Salam Cikgu.

    kak Long pun tak suka melayan tele-marketer ni. Disebabkan takut2 ada panggilan urgent dari tempat kerja, sekarang ni kak long jawab juga panggilan yg tak bernombor dan tak bernama tapi setakat jawab " yer saya" bila ditanya " Puan ni nama …..ke? selepas dia cakap dia dari mana jer, terus kata tak berminat, maaf!.

    Reply

  2. Nik Zulina
    Aug 27, 2009 @ 12:26:46

    kalau ambo , ambo cakap gini je..'sorry..i'm very busy now…' dia pun malu-malu dan kata 'ok, tq' habis cite.. (memang acap kali dah kena ..sampai tersilap bagi no kad kredit sebab terpukau..lepas tu call card credit centre untuk batalkan kad tu).

    Reply

  3. en_me
    Aug 27, 2009 @ 19:28:57

    siannyerr kaki cikgu itewww..

    Reply

  4. Rumah Kuning
    Aug 28, 2009 @ 08:43:54

    kak zue,
    Yang geramnya bila kita kata nanti saya fikir, diorang mcm tak puashati.

    na,
    kadang-kadang buat jugak helah mcm tu. hehehe

    en_me,
    nampaknya berona sikit kaki ni.sabar…sabar

    Reply

  5. echah_syed
    Aug 31, 2009 @ 04:57:00

    kalau combi suruh dia kol kemudian ckp jek sibuk or tgh driving.tipu sunat hehe..ngelat!

    dorang ni carik rezeki masalahnyer suka memaksa.tu yg bikin hot😦

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: