Syukur

Pagi tadi, solat hajat kubra di dewan SMK Panji. Kemudian diikuti dengan ceramah Maal Hijrah yang sangat best. Sangat menyentuh hati, yang disulami dengan cerita-cerita kelakar tapi berisi. Lepas sekolah, meeting Unit Disiplin. Petangnya rehat….. rehat yang terbaik ialah tidur. Malam, keluar makan-makan. Kemudian ke KB Mall kerana Ain ada pakatan sulit dengan abahnya. Saya tidak dibenarkan sama sekali untuk mengikut kemana mereka pergi.Hehee…. terpaksalah saya jalan sorang-sorang kat KB Mall sekejap tadi.
Dan inilah yang dipilih oleh Ain dan dibayar oleh abahnya untuk saya. Sebelum tu, Ain ada tanya, ummi nak apa. Saya cakap nak kasih sayang. Dia gelak, saya pun gelak sama. Esok my birthday!!! Nampaknya umur makcik bertambah lagi setahun. Dah tua tapi rasa macam muda je. Iringan doa seiring dengan pertambahan usia semoga saya sekeluarga berkekalan di dalam kebahagiaan, ditetapkan iman, sentiasa didalam kerahmatan dan keberkatanNya. Amin.

14 Comments (+add yours?)

  1. hafzan lazim
    Jan 14, 2010 @ 22:24:34

    awal awal tahun dah birthday. Selamat hari jadi che Sue. Semoga panjang umur dan murah rezeki.

    Reply

  2. rumah kuning
    Jan 15, 2010 @ 01:13:43

    je,t kasih.bulan berapa akan meninggalkan bumi German?

    Reply

  3. alia
    Jan 15, 2010 @ 03:29:22

    selamat hari lahir..moga di murah rezeki di cucuri rahmat ILAHI

    Reply

  4. rumah kuning
    Jan 15, 2010 @ 03:53:08

    alia,t kasih. Amin

    Reply

  5. hafzan lazim
    Jan 17, 2010 @ 12:38:41

    InsyaAllah thesis siap bulan 6. Pastu lepak2 di germany buat kali terakhir. Tak berani set tarikh nak balik bila. InsyaAllah sblm 2011. hahahaha

    Reply

  6. c su
    Jan 18, 2010 @ 04:01:57

    je,sebelum habis th ni bermakna boleh le kawin. opss… boleh balik kelate.hehehe

    Reply

  7. Nik Zulina
    Jan 18, 2010 @ 07:47:56

    Happy birthday Hjh. Moga panjang umur ,murah rezeki dan tetap iman. Amiin.

    Reply

  8. echah_syed
    Jan 18, 2010 @ 13:35:55

    hepi besday..wow guess lagik tu.amboi ni idea ain ke abahnyer??untung jadi ummi ain yer..nak jadi mama ain gak bole tak?? :p

    Reply

  9. rumah kuning
    Jan 18, 2010 @ 14:08:03

    na,t kasih. bila nak maghi minum air zam2?

    Reply

  10. rumah kuning
    Jan 18, 2010 @ 14:09:18

    combi,guess yg paling murah je. budget kecik. hehehe

    Reply

  11. Kujie
    Jan 20, 2010 @ 23:26:52

    Alhamdulillah.. masih dipinjamkan nafas ini utk habiskan setahun yang berlaluMoga cikgu dalam peliharaanNya selalu

    Reply

  12. rumah kuning
    Jan 21, 2010 @ 07:12:03

    k jie,t kasih byk2.Amin

    Reply

  13. Bint Lazim
    Jan 22, 2010 @ 19:06:17

    che sue, slamat hari lahir!! hadiah mitok nge abeje hehe.

    Reply

  14. rumah kuning
    Jan 23, 2010 @ 07:17:57

    nor,beresss. hadiahnya seorang lagi anak sedara perempuan dari abeje. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: