Main Masak-Masak

Jumaat yang indah. Tidur dan berehat sepuas hati. Lupakan seketika kerja-kerja sekolah. Tengahari – masak ala kadar dan makan. Apa yang saya masak????

Jeruk mamae. Tak masak, beli kat kedai je

Lawa. Yang ni pun tak perlu masak. Potong-potong/tumbuk dan gaul sahaja.

Ikan pekasam Tasik Raban. Semestinya gorengkan saja. Sungguh sedap……

Telur masin yang kurang/tak masin.

Satu-satunya lauk yang betul-betul kena masak.

Macam takde kerja le pulak.
Masak simple macam ni pun nak masukkan dlm blog. Hehehe.


Esok sekolah…….. uwaa.

12 Comments (+add yours?)

  1. pak long
    Feb 05, 2010 @ 13:36:24

    salam buat cikgu….mak aiii sedapnya menu…simple tapi memang membangkitkan selera…"kawe suko jerok mamey"

    Reply

  2. Bint Lazim
    Feb 06, 2010 @ 02:13:31

    aaaaaaaaaaa lapaaar che sue.

    Reply

  3. jue mj
    Feb 06, 2010 @ 05:55:37

    mak aiii… besaunya udang…. penuh satu pinggan….

    Reply

  4. Rumah Kuning
    Feb 06, 2010 @ 07:26:34

    pak long,tak ramai orang sekarang yang pandai sediakan jeruk mamae tu, termasuklah saya. hehehe

    Reply

  5. Rumah Kuning
    Feb 06, 2010 @ 07:31:39

    nor,bukan ke awak on diet??? takpe…takpe… nanti c su tolong makan.

    Reply

  6. Rumah Kuning
    Feb 06, 2010 @ 07:32:52

    jue mj,bukan udang yang besar, tapi mangkuk yang kecik. hehehe

    Reply

  7. hafzan lazim
    Feb 06, 2010 @ 21:18:49

    udang tu nok jugok, lawa tu hok nok sekali. haha

    Reply

  8. TokNabe
    Feb 07, 2010 @ 04:56:55

    Jeruk mame, ike pekase, telur jeruk.. cukup doh buat make dgn selero tu.

    Reply

  9. c su
    Feb 07, 2010 @ 12:36:02

    je,lawa tu senang je nak buat. gaul ikan dgn sambal je….hehehe

    Reply

  10. rumah kuning
    Feb 07, 2010 @ 12:37:37

    toknabe,menu org2 lama mcm kita je ni. org2 muda tak pandang pun.

    Reply

  11. echah_syed
    Feb 17, 2010 @ 07:55:12

    betul tu bakal menantu tak pandai makan ikan masin dgn jerok mamey😦

    Reply

  12. rumah kuning
    Feb 17, 2010 @ 08:17:36

    combi,krn cinta segalanya menjadi mudah….kan..kan??

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: