Rugilah Sesiapa Yang Tidak Balik Kampung.

Bila berkumpul ramai-ramai dgn sanak saudara, macam-macam boleh jadi. Tengah bersembang lebih kurang jam 6 petang, tiba-tiba my bro terkeluar idea untuk sembelih kambing. Dan 15 minit kemudian, seekor kambing telah berjaya disembelih. Lepas tu baru mencari bawang dan rempah. Malamnya geng bas sekolah sudah dapat mencicah roti dengan gulai kambing dan menjamu nasi berlaukkan gulai kambing. Fuhh….. sedap
Inilah rupanya kambing itu.

Cepat…cepat…dah hampir maghrib.

Surrender!!!

Acara memasak di halaman rumah
Dah boleh makan. Alhamdulillah
*
*
*
Esoknya….. picnic di sini
Hanya geng kami yang tengah mandi. Orang lain…takde. Itu yang syoknya.
Tema biru ke?

Meriah dengan makanan.

Jit, elok-elok nanti tercekik.

Dikelilingi makanan dari tengahari hingga petang. Makan, mandi (geng lelaki n kanak-kanak je), tidur, sembang sepuas hati sampai terlupa skrip exam yang masih berlonggok-longgok belum bertanda. Hehehe

7 Comments (+add yours?)

  1. 4-a&nazrah
    Mar 19, 2010 @ 00:17:45

    bestnya, lama tak piknik, jeles la pulok..hehe

    Reply

  2. Bint Lazim
    Mar 19, 2010 @ 05:07:53

    eeeeeiiii tok aciiii haha

    Reply

  3. rumah kuning
    Mar 19, 2010 @ 13:18:26

    nazrah,syok sangat2. hehehenor,nampak tak dlm pic tu,mek pun ikut sama.

    Reply

  4. hafzan lazim
    Mar 19, 2010 @ 20:57:31

    makin menjadi-jadi set2 dia. Haihhhhh. hahahahhahahahah

    Reply

  5. c su
    Mar 19, 2010 @ 22:17:24

    je,memang menjadi-jadi. hehehe

    Reply

  6. Rashid
    Mar 22, 2010 @ 11:43:55

    Alamak kasihannya kambing itu..

    Reply

  7. Rumah Kuning
    Mar 25, 2010 @ 07:32:23

    cikgu rashid,sudah suratan begitu jadinya kambing itu. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: