Laksam Goreng Vs Jepput Pisang

Celik mata pagi tadi perut terasa kosong, padahal sebelum tidur mlm tadi dah makan nasi bermenukan ikan singgang. Lepas selesai apa yang patut, turun ke dapur. Ada kuetiaw (baca laksam) satu paket dan atas meja ada pisang kapas. Dalam hati, sedapnya “jepput pisang”. Tapi mesti Ain nak menu kegemarannya kuetiaw goreng. OK …kita masak dedua. Kacang je….

Buka peti ais, ada keropok lekor (baca keropok lekor yang dikirim oleh mertua kpd menantu kesayangan..hehehe). Best jugak kalau kuetiaw goreng bersekongkol dengan keropok lekor. Apa ditunggu lagi. Goreng…..
Bancuh tea O dan Oh la la (Ain depan TV, maknya depan laptop. Bapaknya??? Nun bersama kawan2 di Kuala Kurau)

Jumaat yang indah.
Esok tak berapa nak indah sebab ada mesyuarat PIBG.
Ain….Basuh kasut sekolah

10 Comments (+add yours?)

  1. tunbegia
    Apr 23, 2010 @ 02:34:19

    sungguh sedap jejemput pisang kanns,salamm,

    Reply

  2. pB
    Apr 23, 2010 @ 02:54:00

    baghu perasae' tuae' ghumoh kuning ni , update blog hari khomis atau jumaat

    Reply

  3. pB
    Apr 23, 2010 @ 02:54:03

    baghu perasae' tuae' ghumoh kuning ni , update blog hari khomis atau jumaat

    Reply

  4. rumahkuning
    Apr 23, 2010 @ 03:59:38

    tunbegia,mcm kenal je tunbegia ni. en_me ke?pb,perasae gappo pulak pb wei…

    Reply

  5. TokNabe
    Apr 23, 2010 @ 07:59:41

    Ambo ingat ada menu baru – lakse goreng, pelik jugok.

    Reply

  6. 4-a&nazrah
    Apr 23, 2010 @ 10:03:39

    baca enrti ni baru saya perasae, lamo doh dok make kepok leko.. keno gi cari nih,,

    Reply

  7. rumahkuning
    Apr 23, 2010 @ 15:24:53

    toknabe,rupo laksae dgn kuetiow tu kan mcm adik beradik.

    Reply

  8. rumahkuning
    Apr 23, 2010 @ 15:28:14

    nazrah,kepok lekor, air nyiur. sedap molek. hehehe

    Reply

  9. Bint Lazim
    Apr 23, 2010 @ 21:50:39

    haih baco pong boleh lapar haha

    Reply

  10. rumah kuning
    Apr 24, 2010 @ 09:40:02

    nor,takpe…kejap je lagi nak balik mesia. dah stat pack brg ko?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: