Apala Makcik ni???

Petang Khamis lepas saya ke kb bersama Ain. Mula2 park kereta belakang Pantai Timur. Ke Tabung Hj kejap. Pastu Naik pantai Timur, beli pemadam dan pensil 2B yang entah ke berapa untuk tahun ini. Beli Syampooo yang jugak terlalu cepat licin dikerjakan ain. Kami berdua, jadi tak jauh ronggengnya. Hehehe. Ambil kereta, keluar tepi KFC, ada polis kat situ. Tak kisah….kita tak buat salah apa2. Seterusnya belok kiri, jalan. Sebelum sampai traffic light di tepi Maybank, saya telah bersedia di lorong kanan. Tiba-tiba… kenapa takde traffic light yang menghadap sebelah saya?? Ya Rabbi betul2 lupa… saya telah menyonsang arus. Jalan ni telah jadi one way. Pandang kiri, kosong. Tanpa berfikir panjang saya terus mencilok memasuki simpang kiri….. u turn di hadapan. Lega…..

Pengajarannya:
Yakin betul tak semestinya betul.

4 Comments (+add yours?)

  1. Kujie
    May 01, 2010 @ 12:59:26

    he he he…. cuak sampai ke rumah le tu..

    Reply

  2. echah_syed
    May 01, 2010 @ 18:05:25

    lesen terbang hape..tehehee ;p

    Reply

  3. rumah kuning
    May 01, 2010 @ 22:45:33

    kujie,masa terpacak dpn simpang tu, punya le malu dgn pemandu2 yg bertentangan. mesti le diorang gelakkan makcik nih. hehehe

    Reply

  4. rumah kuning
    May 01, 2010 @ 22:47:03

    combi,a'aaa lesen kapal tebang ngan kete kebal. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: