Semua Ada….Terima kasih

Assalamualaikum
Pagi-pagi dah nak membebel.
Sejak dua menjak ni (potong markah- salah penggunaan bahasa) tiap kali makcik nak kemana-mana luar dari nageri cik siti wan kembang ni, mesti makcik akan google n baca sana sini apa  yang ada kat sana, nak menginap dimana, apa yang murah, apa yang mahal, apa yang special, macam-macamlah. 
Kalau nak berjalan jauh lagilah pulak. Kerja menggoogle je dua tiga hari. Siap cari nak kena bawa apa, nak makan kat mana, beli barang kedai mana, nak kena naik bas ke, sewa teksi ke. Dan yang syoknya, semua tu ada dicerita siap dengan panduan-panduan dan petua-petuanya. Sungguh berguna terutamanya kpd makcik yg dok ceruk kg ni.. Terima kasih kepada  yang sudi berkongsi cerita setiap kali makan angin atau berjalan dalam atau luar negara.  Dari info itulah makcik buat persediaan,  buat perancangan supaya  perjalanan makcik  menjadi lebih menarik dan tidaklah kelam kabut mahupun ribut.
Sekali lagi terima kasih untuk semua.

2 Comments (+add yours?)

  1. AdaM Hawa
    Feb 18, 2012 @ 06:48:43

    same la kita kak.. sy pun cam tu.. hehehe.. kunun plan awal.. tapi kadang-kadang terbabas gak..

    Reply

  2. Rumah Kuning
    Feb 18, 2012 @ 07:44:24

    AdaM Hawa,Terbabas sikit tu ok le. Saya pun gitu jugak.Macam masa gi China dulu, memang dah tahu, dah baca dlm blog, diorang kat sana kuat nipu. memang dah hati2, tapi last2 kena tipu jugak. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: