Setelah Sepuluh Tahun

Ketika orang lain berbahang panas
Rumah kecil saya banjir sebanjir-banjirnya
Habis basah  sebasah-basahnya
Dan  kami sudah  pindah
Uwaaa……..
Sedihnya…..
Terpaksa pindah.
Pindah  dari dapur yang mempunyai meja makan
Ke dapur yang  terletaknya dapur
Pindah dari bilik air di tingkat atas
Ke bilik air di tingkat bawah.
Dah 10 tahun rumah  ini
Memang patut pun segala gam dan paip  tanggal.
Jadi  kalau lutut makcik pakcik sakit, memang patut pun., Usia makcik pakcik dah berpuluh-puluh tahun.
Eh, ke situ pulak. Takde kaitan langsung.
OK lah…. Assalamualaikum.

Kami pindah makan-makan, minum-minum kat sini.
Pengadil dah nak tiup wisel penamat.
Cuti dah nak abes…..

Ada org tu belum habis tanda kertas.

18 Comments (+add yours?)

  1. ~::Chenta::~
    Mar 17, 2012 @ 02:25:10

    W'salam ..As-salam …Oh siannyer .. Patut lah tak balas kunjungan tag Chenta (",) take care

    Reply

  2. ~::Chenta::~
    Mar 17, 2012 @ 02:25:10

    W'salam ..As-salam …Oh siannyer .. Patut lah tak balas kunjungan tag Chenta (",) take care

    Reply

  3. Rumah Kuning
    Mar 17, 2012 @ 12:22:24

    chenta,tolong…tolong… sila hantar bantuan utk mangsa banjir!!!

    Reply

  4. Rumah Kuning
    Mar 17, 2012 @ 12:22:24

    chenta,tolong…tolong… sila hantar bantuan utk mangsa banjir!!!

    Reply

  5. Ibuhani
    Mar 17, 2012 @ 13:11:46

    Dh tiba kena betulkan tu…..biasalah! Tu baru 10 tahun belum lg cm rumah k.ani 21 tahun! Byk yg runtuh dh….hehehe…

    Reply

  6. Ibuhani
    Mar 17, 2012 @ 13:11:46

    Dh tiba kena betulkan tu…..biasalah! Tu baru 10 tahun belum lg cm rumah k.ani 21 tahun! Byk yg runtuh dh….hehehe…

    Reply

  7. echah_syed
    Mar 17, 2012 @ 14:57:58

    mokcik tolong precious marking paper jugak hehe ;)pastu dia belanja mkn..yeay!

    Reply

  8. echah_syed
    Mar 17, 2012 @ 14:57:58

    mokcik tolong precious marking paper jugak hehe ;)pastu dia belanja mkn..yeay!

    Reply

  9. Rumah Kuning
    Mar 18, 2012 @ 08:16:01

    Ibuhani,tgh tunggu orang datang baiki. nak baiki sendiri, tak reti. hehehe

    Reply

  10. Rumah Kuning
    Mar 18, 2012 @ 08:16:01

    Ibuhani,tgh tunggu orang datang baiki. nak baiki sendiri, tak reti. hehehe

    Reply

  11. Rumah Kuning
    Mar 18, 2012 @ 08:19:49

    echah_syed,bagusnya anak beranak tolong menolong. ckp ngan precious, belanja tempat yg best2.

    Reply

  12. Rumah Kuning
    Mar 18, 2012 @ 08:19:49

    echah_syed,bagusnya anak beranak tolong menolong. ckp ngan precious, belanja tempat yg best2.

    Reply

  13. Hanif
    Mar 18, 2012 @ 09:52:11

    sabar…tumpu marking paper..hehehesalam kenal .ada blogger yang saya kenal rumah coklat..ni rumah kuning..

    Reply

  14. Hanif
    Mar 18, 2012 @ 09:52:11

    sabar…tumpu marking paper..hehehesalam kenal .ada blogger yang saya kenal rumah coklat..ni rumah kuning..

    Reply

  15. Hanif Idrus
    Mar 18, 2012 @ 09:53:01

    Jom exchange bloglist…http://hanifidrus.blogspot.com/p/bloglist-hanif.htmllepas letak komen yek..nanti saya bals letak bloglist..Thanks

    Reply

  16. Hanif Idrus
    Mar 18, 2012 @ 09:53:01

    Jom exchange bloglist…http://hanifidrus.blogspot.com/p/bloglist-hanif.htmllepas letak komen yek..nanti saya bals letak bloglist..Thanks

    Reply

  17. Yellow
    Mar 21, 2012 @ 01:21:57

    ala…. sunyi nya lama tak jenguk sini… banjir?? skang ni musim panas alik nu rumah kuning oi….nak upload gambar projek terbangkalai kita, tapi tuan punya camera dah hilangkan chargernya… saddis!!!

    Reply

  18. Yellow
    Mar 21, 2012 @ 01:21:57

    ala…. sunyi nya lama tak jenguk sini… banjir?? skang ni musim panas alik nu rumah kuning oi….nak upload gambar projek terbangkalai kita, tapi tuan punya camera dah hilangkan chargernya… saddis!!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: