Oh Makcik Sudah Tua

Male tadi ambo tubik gi keda rozaimi hak sebelah Sri Intan tengah bandar.Kalu gi kedai rozaimi mestilah check mata. Pahtu, pilih ala kadar dan orang keda suruh tunggu sebetar. Ambo tak tunggu dale tuh, ambo gi kedai sri intan, beli buku sebuah sore. tiga beranak tiga buah. Eh pat buah bennanya sebab ambo ambik dua. Pahtu ambo masuk rozaimi semula, teh/tra paka, bayar dan bermulalah fasa baru…. ambo paka spec mata. Paka taim nak bacca jah sebab ambo rabun dekat. Tak rabun mana pun, kalu bacca tu napak kelabu jah sikit. Hehehe dan lagi tuh. Tak sedak lasung paka spec nih. Serabut la …pah guano?

Ain kata dia tra paka spec mata saing dia.
Saing dia kata napak supo cikgu. hehehe

20 Comments (+add yours?)

  1. Ibuhani
    Mar 31, 2012 @ 09:14:10

    hehehe….mmg x best pakai cermin mato ni tp nak buat camner. Muda2 dulu sukalah pakai contact lens tp skrg ni malas dh. Pakai jerlah cermin mata. Kira beruntung gaklah RK cuma pakai cermin masa baca jer.

    Reply

  2. Ibuhani
    Mar 31, 2012 @ 09:14:10

    hehehe….mmg x best pakai cermin mato ni tp nak buat camner. Muda2 dulu sukalah pakai contact lens tp skrg ni malas dh. Pakai jerlah cermin mata. Kira beruntung gaklah RK cuma pakai cermin masa baca jer.

    Reply

  3. Rumah Kuning
    Mar 31, 2012 @ 11:07:18

    ibuhani,lama-lama nanti, biasa le.nampaknya bertambah lagi le barang dlm hbag selain ubat dan henfon.

    Reply

  4. Rumah Kuning
    Mar 31, 2012 @ 11:07:18

    ibuhani,lama-lama nanti, biasa le.nampaknya bertambah lagi le barang dlm hbag selain ubat dan henfon.

    Reply

  5. Nieda
    Mar 31, 2012 @ 13:19:22

    Rajin membaca patutlah kena pakai spec mata.

    Reply

  6. Nieda
    Mar 31, 2012 @ 13:19:22

    Rajin membaca patutlah kena pakai spec mata.

    Reply

  7. Rumah Kuning
    Mar 31, 2012 @ 14:22:06

    nieda,tak rajin mana tapi terpaksa. hehehe

    Reply

  8. Rumah Kuning
    Mar 31, 2012 @ 14:22:06

    nieda,tak rajin mana tapi terpaksa. hehehe

    Reply

  9. SHAHZEE
    Apr 02, 2012 @ 01:31:28

    Hai RK.Assalamualaikum:)RK org klntn ek?sy dulu pun belajar kat kelantan.nk kechek ckit2 bleh je tapi bunyi siam la hehehehe

    Reply

  10. SHAHZEE
    Apr 02, 2012 @ 01:31:28

    Hai RK.Assalamualaikum:)RK org klntn ek?sy dulu pun belajar kat kelantan.nk kechek ckit2 bleh je tapi bunyi siam la hehehehe

    Reply

  11. Nina K's Luviee
    Apr 02, 2012 @ 05:57:21

    cun blog…jom follow blog i,i will follow u back http://nina-wns.blogspot.com/

    Reply

  12. Nina K's Luviee
    Apr 02, 2012 @ 05:57:21

    cun blog…jom follow blog i,i will follow u back http://nina-wns.blogspot.com/

    Reply

  13. Rumah Kuning
    Apr 02, 2012 @ 07:41:17

    SHAHZEE,ambo ore kelate mek wei. hehehe jom mai kelantan.

    Reply

  14. Rumah Kuning
    Apr 02, 2012 @ 07:41:17

    SHAHZEE,ambo ore kelate mek wei. hehehe jom mai kelantan.

    Reply

  15. Rumah Kuning
    Apr 02, 2012 @ 07:42:39

    Nina K's Luviee,tak cun mana eh… ok kejap lagi saya ziarah.

    Reply

  16. Rumah Kuning
    Apr 02, 2012 @ 07:42:39

    Nina K's Luviee,tak cun mana eh… ok kejap lagi saya ziarah.

    Reply

  17. Irfa
    Apr 05, 2012 @ 04:30:50

    ni tgh rasa pening paka spek matatak gi check lagitak tahu lah kena tambah power @ sebab power dah kurang.hehekalau kurang oklahjgn tambah power dahlah

    Reply

  18. Irfa
    Apr 05, 2012 @ 04:30:50

    ni tgh rasa pening paka spek matatak gi check lagitak tahu lah kena tambah power @ sebab power dah kurang.hehekalau kurang oklahjgn tambah power dahlah

    Reply

  19. Rumah Kuning
    Apr 05, 2012 @ 08:05:33

    irfa,kalau boleh taknak makin lama, makin tebal spek mata. masa sekolah dulu, kalau org pakai spek mata, mesti rasa dia tu sangat pandai. hehehe

    Reply

  20. Rumah Kuning
    Apr 05, 2012 @ 08:05:33

    irfa,kalau boleh taknak makin lama, makin tebal spek mata. masa sekolah dulu, kalau org pakai spek mata, mesti rasa dia tu sangat pandai. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: