Di Kesempatan Yang Ada

Seorang kawan saya bercerita, kawannya cerita. Eh berbelit-belit pulak. Begini, kawan kepada kawan saya ( telah kematian suami) cerita kepada kawan saya. pastu kawan saya cerita pulak kepada saya. Si kawan yang telah kematian suami tu cakap, masa kita bersama orang-orang tersayang (dia merujuk kpd suami) berbuat baiklah kpd mereka. Takyah le asyik  berkira, asyik cari salah silap atau  kejap-kejap gaduh, kejap-kejap masam muka. Sebab bila suami atau orang-orang yang kita sayang dah takde, masa tu lah kita akan kesal dan menghargai setiap saat  kewujudan dia di sisi kita selama ini. Pada masa tu lah baru kita akan ingat itu, ingat ini, kalau begitu, kalau begini. Masa tu, semuanya dah terlambat. Dia takkan kembali bersama kita, menemani kita ketika suka atau pun duka.

8 Comments (+add yours?)

  1. MystoryPic
    Oct 21, 2012 @ 08:59:34

    Salam RK…. saya menerjah ke siniHemm memang tak rugi kita berbuat baik…kan?? ganjaran pahala dari Allah

    Reply

  2. MystoryPic
    Oct 21, 2012 @ 08:59:34

    Salam RK…. saya menerjah ke siniHemm memang tak rugi kita berbuat baik…kan?? ganjaran pahala dari Allah

    Reply

  3. Anonymous
    Oct 21, 2012 @ 10:22:12

    dekat dua tahun dah x follow yr blog, dulu rajin jugok dok ngomen…… interesting macam dulu, dok baca cerita2 2009 – 2012, baca sikit2. Rindu kerabu beko weh, tapi dok jauh telan air liur sajalah.

    Reply

  4. Anonymous
    Oct 21, 2012 @ 10:22:12

    dekat dua tahun dah x follow yr blog, dulu rajin jugok dok ngomen…… interesting macam dulu, dok baca cerita2 2009 – 2012, baca sikit2. Rindu kerabu beko weh, tapi dok jauh telan air liur sajalah.

    Reply

  5. rumah kuning
    Oct 22, 2012 @ 14:01:04

    MystoryPic,betul tu. mudah-mudahan segala kerja buat kita mendapat ganjaran yg setimpal dari Allah.anonymous,Semoga ada pengajaran yg boleh digunapakai utk kebahagiaan dunia akhirat. rasanya yg merapu lg banyak. hehehe

    Reply

  6. rumah kuning
    Oct 22, 2012 @ 14:01:04

    MystoryPic,betul tu. mudah-mudahan segala kerja buat kita mendapat ganjaran yg setimpal dari Allah.anonymous,Semoga ada pengajaran yg boleh digunapakai utk kebahagiaan dunia akhirat. rasanya yg merapu lg banyak. hehehe

    Reply

  7. Marya Yusof
    Oct 23, 2012 @ 00:32:11

    As salam RK,Lama tak menyinggah! Terasa sayu pulak bila baca ni… Terima kasih atas ingatan mcm ni sekali sekala perlu juga ada yg bagi kejutan dr lena kan… Yang pastinya segalanya tak kekal atas dunia ni… ntah kita pergi dulu atau dia…huhuu

    Reply

  8. Marya Yusof
    Oct 23, 2012 @ 00:32:11

    As salam RK,Lama tak menyinggah! Terasa sayu pulak bila baca ni… Terima kasih atas ingatan mcm ni sekali sekala perlu juga ada yg bagi kejutan dr lena kan… Yang pastinya segalanya tak kekal atas dunia ni… ntah kita pergi dulu atau dia…huhuu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: